Rustdag: het Happy Birthday Hour voorbereiden            zondag 20 mei 2018

Oorspronkelijk stond er voor vandaag een fietsroute gepland. We verblijven op de camping River Valley en kunnen dan kiezen uit een bezoek aan de Lost Gardens of Heligan of we doen de Pentewan Cycle Trail. Het wordt geen van beiden. We hebben besloten de ochtend in te ruimen voor een ”rustmoment”. Het is niet voor niets zondag, rustdag.De vijf jarigen aan een vlaggenlijntje De andere reden daarbij is dat we vandaag met de vijf jarigen van deze reis aan het eind van de middag een “Happy Birthday Hour” organiseren. Dat wil zeggen dat we het een en ander moeten voorbereiden. Drank hebben wij gisteren al in huis gehaald, met als ‘mijn specialiteit’: aparte soorten Engels bier. Voor het overige zijn we alle vijf vandaag bezig met het klaarmaken van hapjes.

Bedenken en maken: kunstig geknipte personages

The Lost Gardens of Heligan

Het niet doorgaan van een bezoek aan The Lost Gardens is overigens wel jammer. Met hulp van de reisgidsjes had ik me daar best wel wat van voorgesteld. De tuin wordt wel het Doornroosje onder de tuinen van Cornwall genoemd, ontdekt in 1990 door de Nederlander Tim Smit. Hij ‘kuste haar wakker’ en maakte er iets heel speciaals van. Weghwijzers zorgen dat je niet verdwaalt op de Pentewan TrailEr zijn zeer bijzondere ‘personages’ te zien, die bestaan uit kunstig geknipte struiken. Bovendien was het dus mogelijk geweest daar op de fiets naar toe te gaan en dan een deel van die Pentewan Valley Trail te fietsen. We moeten het doen met foto’s van internet, met dank aan de makers. Ach, je kunt niet alles hebben als je met vijf man een Happy Birthday Hour wilt. vieren. Ook dat belooft een hoop gezelligheid te brengen.

Mevagissy: gezellig haventje

De kleurrijke haven met veel kleine bootjes in Mevagissy.Om dan toch nog een goede reden te hebben om een keertje terug te gaan: nog één foto. Van het gezellige haventje van Mevagissy met zijn vele kleurrijke bootjes. Die verwijzen naar wat Mevagissy ooit was: het middelpunt voor de vangst van sardientjes. De verwerkingsbedrijven -onder andere voor het inblikken- stonden direct aan de kade van de smalle havenhet bekende blikje met sardines. Ze werden bij duizenden ingezouten en daarna in tonnetjes verder verscheept.  Uit de toeristische informatie blijkt ook dat je door het havenstadje gezellig kunt wandelen. Vissen kan echter ook nog styeeds. De zomermaanden zijn voor de booteigenaren echt het toppunt: zij vervoeren dan de toeristen die ook graag een hengeltje uitgooien.

Handen uit de mouwen: de hapjes voorbereiden

We gaan aan de slag met de voorbereidingen. Er staan best wat wind en bovendien. willen we de ruimte waar.f we met de groep gaan zitten aardig knus maken.ballonnen en vlaggenlijnen brengen de verjaardagssfeerDus worden een paar campers even op een tijdelijke plek gezet, zodat die voor afscherming zorgen. Niet alleen voor de wind, maar ook voor andere campinggasten. We willen niet dat zij overlast van ons ondervinden.Door op deze manier een U-vorm te bouwen, is het geheel ook makkelijker te versieren.

Als het Happy Hour tijdstip in zicht komt, is er een aantal medereizigers dat aan de slag gaat met het versieren. 

Het ludieke entreebord van de reisleiding

Er worden tafels neergezet met daarop “de voorraad”, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen gewoon lekker pakt waarin hij of zij zin heeft. Ook de reisleiding heeft zich weer uitgesloofd, want er zijn verschillende leuke versieringen meegebracht. Zoals de vlaggenlijn tussen de twee campers, met daarop de namen van de jarigen (zie foto bij intro). Voorwaarden voor deelname staan op het Entreebord.

Het Happy Birthday Hour is een schot in de roos

We stellen al meteen vast dat het direct vanaf de opening een gezellige happening wordt. cadeau: onderzetter met Zuid-Engelse afbeeldingenDe vijf jarigen van deze reisNatuurlijk is daar eerst het ‘Lang zullen ze leven’, gevolgd door de felicitatie door de reisleiding, namens de groep. We krijgen allemaal een cadeautje: handige onderzetter die ons door de afbeeldingen van Zuid-Engeland nog lang aan deze reis zullen doen herinneren.

Resultaat van mijn speurtocht: diverse soorten Engels bierDaarna wordt het buffet geopend en kan iedereen heerlijk genieten en gezellig praten. Daarom maar eerst daarvan een paar foto’s.

 

 

Het groepsgevoel is nog meer versterkt

De temperatuur is niet helemaal wat we hadden gehoopt, maar er zijn twee manieren om wat warmer te woorden: zingen en dansen. Dankzij de inspanningen van Kees en een extra speakertje kunnen we gezellige en bekende nummers uit zijn selectie gezellig meezingen. Mag ik deze dans van u?De voetjes gaan van de vloer
Maar ja; stilzitten is zo ook maar wat, dus gaan de voetjes van de vloer en wordt er gedanst. Ook de toeschouwers genieten volop. Het grappige is dat ”ze” ineens ontdekken dat kennelijk de hoed in de mode is.   Ook Leonie hoort bij de hoedenclubZelfs Leonie kan daaraan meedoen: voor de foto voegt ze zich bij de hoedenrij.

Wie wil er een gevuld eitje?

 We stellen vast dat iedereen het enorm naar de zin heeft, want het Happy Birthday Hour duurt meer dan twee uur, ondanks dat nu ook de kou nog meer begint toe te slaan. Al met al kunnen we zeker concluderen dat dit een hele gezellige en voor groepsgevoel versterkende -dat was er gelukkig toch al in ruime mate- activiteit is geweest.

Iedereen neemt de stoelen en tafeltjes weer mee naar de eigen camper en met een paar man breken we de boel af. Helemaal klaar voor morgen nemen we onder het eten en bij de koffie de dag nog eens door, net als de route voor morgen: op naar het Eden project. Dat doen we naar keuze op de fiets of met de camper. Wij kiezen voor dat laatste.