Eerste reisdag: op weg naar Bockholtz op der Millen in Luxemburg
  dag 1   zo 2 juni 2019  


De voorbereidingen zijn klaar: we gaan op weg naar onze eerste camping in Luxemburg. Dat wordt camping Berkel in Bockholtz op der Millen. Voor ons doen zijn we al aardig vroeg ”bijna klaar” en het venijn zit nu juist in dat woordje “bijna”. De fietsen staan al op het rek achterop, de regenhoes zit er overheen en dan dus nog de spanband. Tsja: waar is die? Ik had ‘m ergens apart gelegd… Uiteindelijk komt het erop neer dat ik toch een andere band gebruik, hoewel de keuze voor de juiste lengte hierbij altijd even ”een dingetje” is. Daarmee is het kwart over tien geworden: het vertreksein staat groen…   

De route voert zoals gebruikelijk over A27 en A2 richting Eindhoven, Weert en Maastricht Aankomst ‘s middags vier uur op camping Berkel, nadat we eerst bij een ander coördinaat waren uitgekomen… foutje in de invoer. Gereden: 327 km.

De hele route, die overigens heel rustig verliep, over snelwegen gereden. In Luik natuurlijk weer goed opletten: voor je het weet kun je niet anders dan over een verdrijvingsvak rijden ;-))

stop onderwegMet drie keer stoppen onderweg en op ons gemak weer de route vervolgen, hebben we er ruim 5,5 uur over gedaan. duidelijke wegwijzerBij het laatste stukje route kunnen we de aanwijzingen niet missen: de borden geven het duidelijk aan.

Fijne ontvangst op camping Berkel

duidelijk toch...Gezellige ontvangst op de camping: blijkbaar heeft het Nederlandse stel de zaak nog niet zo heel lang geleden overgenomen, maar ze doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. receptie BerkelJe kunt, als je eenmaal bij de receptie bent, eigenlijk niet keren: dus ga je verder, om de schuur heen naar de weg waar je vandaan kwam en dan weer rechtsaf naar de ingang. het grote veldZo kom je bij het eerste grote veld aan je linkerhand. Daar een plekje op nr. 49 gevonden. Ruime plaatsen en goed zicht op het hele veld, wat het ruimtegevoel versterkt.
Je zit hier echt midden in de natuur en je hoort tot ’s avonds laat allerlei vogelgekwetter. Heerlijk! We betalen 18 euro voor ons verblijf en hebben meteen broodjes voor maandag besteld, die zij zelf bakken. Ook dat is genieten. Helaas staan we te ver af van het wifi-punt: dat is het enige op de camping, bij de receptie, dus wat ons betreft zouden ze bij Camping Berkel wel in een sterker signaal mogen investeren…

 

Voor wie zelf deze camping wil ervaren of vooraf bekijken: ga naar Camping Berkel in Bockholtz op der Millen.

volgende pagina