Vandaag gaan we eens kijken wat Imst te bieden heeft
dag 33    do 04 juli 2019

Als een beheerder zo lovend is over de stad Imst, waar hij woont en een camping beheert, kunnen wij natuurlijk niet anders dan gaan kijken of hij gelijk heeft. Toerisme in de zomer loopt heel aardig, maar de stad is vooral bekend als -rustige- wintersportplaats. ‘s Morgens doen we het nog rustig aan: op het gemak een bakkie koffie drinken, wat lezen en computeren. Af en toe zwaaien we naar de tentkampeerders die langslopen. Zoals verwacht, geeft dat twee soorten reactie. De een loopt stug door zonder op- of omkijken, de ander zwaait enthousiast terug, blij met zo veel belangstelling. Dat zijn precies de kenmerkende verschillen tussen personen met autisme.
Daarna de lunch voorbereiden en natuurlijk ook verorberen.    

kerkjeEr valt veel te zien in het centrum

Pas om drie uur gaan we op stap. Vanaf de camping linksaf en dan meteen rechts de Eichenweg op. Die gaat even later onder de Umfahrungsstrasze door -en naam die we in Holland doorgaans als Ringweg tegenkomen- en aan het eind linksaf richting centrum. versierde gevelWe hebben dan al een paar foto’s geschoten, want die  informatie willen we natuurlijk tzt in ons verslag en fotoboek terugzien.

Aan het eind van deze straat komen we op de Johannesplatz, met de gelijknamige kerk. Valt nog niet mee om die nu meteen op de foto te zetten: we staan veel te dichtbij. Even verderop dus de herkansing.

Johanneskirche ImstOp een bankje zie ik een dorpsbewoner zitten en neem gezellig naast hem plaats. Wellicht kan hij mij wat meer over Imst vertellen? Gezellige keuvelen op het leugenbankjeNee dus: hij houdt de kaken stijf op elkaar. Wij denken dat het op het oorspronkelijke bankje wel wat anders is toegegaan, zoals dat op een ‘leugenbankje’ hoort.

We kijken rond in het centrum en zien natuurlijk eromheen ook de bergen. Imst is eigenlijk gebaseerd op twee delen: de Unterstadt en de Oberstadt. Die laatste is vooral bekend als Hoch-Imst, waar het ‘s winters flink druk is: het is hier een wintersportgebied.

Achterzijde Johanneskirche interieur Johanneskirche de beek mondt uit in de Inn

Schuin tegenover de kerk zit het VVV-kantoor ofwel Imst Tourismuis en daar kijken we rond voor wat extra info. Onder meer van de Rosengartenschlucht die we morgen willen lopen. Radhaus Imst met busstationWe scoren een heel handig en verduidelijkend kaartje. We volgen de Kramergasse tot aan de Sparkassenplatz met daarnaast het modern ogende busstation.

De verleiding is groot: Italiaans ijs in Imst

Als we ons omdraaien, raak ik meteen in verleiding: er zit een zaak met Italiënisch Eis. EissalonDaar kan ik natuurlijk niet zomaar aan voorbij lopen. Zeker niet omdat de prijs hier een stuk lager is dan een week geleden in Italië.

Na deze smaakvolle onderbreking lopen we nog een klein stukje door tot de Kapuzinerkirche und -kloster en steken dan door naar de Schustergasse. vervallen glorieVia de Ballgasse naar deStadtplatz, daar links aanhouden. We komen dan langs een stukje vergane glorie, waarvan we geen idee hebben waarvoor dit ooit is gebruikt. Maar wel een onder dat het er nog staat.

We kunnen nu weer onder de ringweg door en komen dan wederom uit bij de Schwimmbadweg, waaraan ook de Aktiv Camping Imst ligt. langste rodelbaan ImstDoorwandelen naar onze plek, genieten van de borrel, het avondeten en de rust ‘s avonds. Inderdaad:  totaal geen last van de jeugdgroep. We kijken ook alvast naar info over het programma van morgen en overmorgen. Eerst de Rosengartenschlucht en de dag erna wintersportplaats Hoch-Imst met de Alpine Coaster.

volgende pagina