Eerste groepsdag: welkom in Milaan met een borrel en een welkomstdiner
dag 9  ma 10 juni 2019  


Het sleutelwoord voor vandaag is: “Welkom!” Natuurlijk worden de equipes bij aankomst welkom geheten. Aan het eind van de middag is er een welkom voor iedereen met een borrel en een welkomstdiner aan het begin van de avond. Camping Citta di MilanoWij hebben deze eerste nacht in Milaan goed geslapen, vooral omdat we weten dat het eigenlijk een rustig-aan-dag is. Ook wij zullen nader kennismaken met de koppels die nog arriveren, of er al zijn. Later op de dag zal blijken dat er nog één koppel ontbreekt. Zij staan met pech in Duitsland. Wij nemen de tijd om nog een paar zaken te regelen bij de receptie, vermaken ons rondom de Heppiebuzz en leven langzaamaan toe naar dat 1e officiële moment: de welkomstborrel.

groen opgezette campingVandaag hebben we rustig de tijd camping Città di Milan nader te verkennen. waar komen asl die Hollanders ineens vandaanLeuk opgezet met veel groen, waar bomen voor de nodige schaduw zorgen. Dat is met het Italiaanse klimaat wel zo prettig.

Tafel met glaasjes prosecco vormen letters NKC 

NKC in proseccoglaasjesTegen vijven zie je alle deelnemers hun camper uitkomen op weg naar het voertuig met equipebord 1: de reisleiding. Prosecco-glaasjes vormen NKCNiet te missen ook: hier staat het banier van de NKC: ook anderen moeten natuurlijk weten dat deze reis door DE Kampeerauto-club van Nederland is georganiseerd. Er staat een tafel klaar met glaasjes prosecco met daaromheen een Italiaans lintje: heel leuk bedacht welkom. Bovendien vormen die glaasjes de letters NKC. welkomstwoordOnze reisleider heet ons eerst  welkom namens de club en legt uit waarom team 15 er nog niet is. Zij zijn zaterdag met pech gestrand  in Duitsland. Helaas is het nu pinksterweekend, dus de eerste dagen wordt er niets gerepareerd. We zullen later horen wanneer en waar zij bij de groep kunnen aansluiten

Vervolgens worden de glaasjes uitgedeeld en brengen we gezamenlijk een toost uit op het succesvol en prettig verloop van de komende 22 dagen. We hebben nog even een half uurtje de tijd om wat met elkaar te praten.

panorama-toost: welkom

 

 

 

 

vijf-uurtje lekkere hapjes nader kennismaken Op het goede verloop

 

Een diner als welkom in het restaurant van de camping

restaurant van de campingDaarna: terug naar de camper, nagels lakken, haar en snor in de krul, mooie jurk of pak aan en dan melden bij het restaurant. Daar zijn we om 19u present.
Om te zorgen dat niet iedereen bij elkaar gaat zitten die zijn of haar tafelgenoten toch al kent, krijg je een halve speelkaart. Je zoekt vervolgens je maatje met de andere helft en dat is je tafeldame of tafelheer voor deze avond. Desondanks blijken er 3 stellen toch nog redelijk dicht bij elkaar terecht te zijn gekomen. 

rode scooter in restaurantTsja: wat schaft de pot? Er was een keuze uit steeds drie varianten bij het voorgerecht, de hoofdmaaltijd en het dessert. Onze voorkeur moesten we bij de kennismakingsbijeenkomst in mei al opgeven, maar bijna iedereen heeft geen idee meer van de keuze. Het wordt dus een verrassingsmaaltijd.toetje Tiramisu

De sfeer in het restaurant is wel gezellig. Niet dat de groep ongezellig zou zijn -in tegendeel- maar met bijvoorbeeld een lekker felle rode scooter en nog wat andere Italiaanse ”snuisterijen” is een gezellige sfeer gecreëerd. Aan het eind van ons welkomstdiner kunnen we vaststellen: dit was prima en smaakt naar meer.  Vooral natuurlijk dat toetje: de echte Italiaans tiramisu. We voelen ons daardoor ook in Italië heel welkom. Dat moeten we de komende weken nog maar eens proeven ;-))

Op tijd naar bed: morgen een stadswandeling Milaan

Zo tegen half tien beginnen de eerste gasten hun camper weer op te zoeken. Niet dat ze al meteen gaan slapen, maar alles moet wel alvast in orde zijn om morgen op tijd bij de poort te staan. Dan gaan we namelijk met de stadsbus naar het centrum van Milaan voor onze eerste rondwandeling met gids. Gelukkig stopt de bus tegenover de camping. Uiteraard hopen we dat iedereen op tijd is, maar dat zal best lukken. Wij kijken in ieder geval met een goed gevoel terug op de borrel en een welkomstdiner.

volgende pagina