Resultaten van het speurwerk…

samen stamboom familie Van Zijl maken…naar onze familienaam Van Zijl. Mijn passie is sinds jaren het doen van stamboom-onderzoek ofwel: genealogie. Dankzij de hulp van velen kon ik een aantal ‘takken’ nader uitwerken, maar er wordt natuurlijk nog steeds gezocht naar de aanknopingspunten tussen die takken.
Het hoofdbestanddeel wordt gevormd door de takken van de familie van Zijl in Nederland. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de takken die in het buitenland ontstonden. Het meest omvattende voorbeeld daarvan zijn de nazaten van Willem van Zijl (uit Delft) en zijn echtgenote Christina van Loveren. Op 23 januari 1689 kwam Willem met zijn gezin aan op de Kaap. Daar was hij door de VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie) aangesteld als onderbaastuinier op  de Kompanjiestuin, het verversingsstation voor schepen op weg naar Indië.

Ook de schrijfwijze van de achternaam is verschillend. Naast Van Zijl komen ook Van Zeijl, Van Zijll en van Zyl voor. Die laatste variant vooral in Zuid-Afrika. 

Stamboom-onderzoek in kaart gebracht

De diverse takken van de familie Van Zijl staan al een aantal jaar op mijn ‘oude website’: www.moustache.nu Voorlopig heb ik ervoor gekozen hier een link naar die site te plaatsen, maar ook op deze site zullen de resultaten over enige tijd worden gepubliceerd. 

Alvast nieuwsgierig naar de resultaten van het stamboom-onderzoek? Volg de link:

stamboom-onderzoek

genealogie van de familie Van Zijl