HeppiebuzzMet Moustache op reis

Onze Heppiebuzz: de camper die zoveel vrijheid geeftReizen is een van de grote, gezamenlijke hobby’s van ons: Léon  (Moustache) & Loes van Zijl. Als we zelf reizen plannen, kijken we graag op internet naar reisverslagen van anderen, want dat geeft inspiratie en levert ons tips op. Dat reizen doen we vaak met de camper -onze Heppiebuzz- een Dethleffs Globetrotter Esprit. Maar Moustache op reis trekt er ook op uit met de fiets, vaak achterop de auto of camper. Vanzelfsprekend gebruiken we voor de langere afstanden overzee natuurlijk het vliegtuig.

Reisverslagen laten je een reis herbeleven

Om ook anderen te inspireren en onze reizen te laten meebeleven, gebruiken we deze website of zo u wilt: dit thuisblad om de verslagen van gemaakte reizen te presenteren. Bovendien kunnen we dan zelf ook nog eens nagenieten.

Op reis in Zuid-Afrika: ontmoeting met olifantenBij de start van deze site van-zijl.eu heb ik een grote overstap gemaakt van de oude vertrouwde www.moustache.nu  naar een WordPress-omgeving. 

De eerste Moustache-reisverslagen nieuwe stijl staan nu op de inhoudsbalk in het uitrolmenu. Die gaan onder meer over onze reis naar Zuid-Afrika, Zuid-Engeland  en Romantisch Toscane. Beide laatste reizen waren een NKC-groepsreis. 

Het is ook mogelijk vanuit hier naar de oude vertrouwde site te gaan. Daarop zijn eveneens veel van de Moustache reisverslagen te vinden. Helaas is het een te omvangrijke operatie om al die oude reisverslagen over te zetten naar dit thuisblad. Daarom blijft https://www.moustache.nu gewoon in bedrijf.

Op van-zijl.eu komen er steeds de nieuwste reizen bij. Alle te vinden in het uitrolmenu.Uitzicht vanaf de camping op de rotsen van De la Meije
De laatste nieuwe toevoegingen zijn bijvoorbeeld de camperreis naar Zuid-Engeland en die naar Italië (Romantisch Toscane en Noord-Italië)

 

Reizen per camper: maak je dromen waar

Moustache op reisMensen die geen camper hebben, vragen ons weleens: waarom zijn jullie zo’n fan van een camperreis? Dat ga ik hieronder proberen uit te leggen. Waarbij ik voorop stel: het is onze keuze, wij voelen ons hier goed bij, maar anderen kunnen natuurlijk vanuit hun eigen overwegingen voor andere manieren kiezen om de vakanties door te brengen.

Zijn we niet allemaal ”zwervers”?

Afwijken van het gebruikelijke, van gebaande paden, eens een keer iets heel anders doen. Wie wil dat niet? Wij allemaal, toch! GlobetrotterDie vrijheid geeft je een camper. Je bepaalt -langer of zelfs heel kort- vooraf waar je nu weer naar toe wilt. Hoe lang blijf je daar? Dat is aan jezelf. Afhankelijk van de omstandigheden: het mooie weer of juist voortdurende regen, prachtig natuurschoon, een interessante stad… Het kan allemaal. Bovendien heb je je eigen spulletjes- lekker makkelijk ”verrijdbaar” op hun vaste plek gewoon bij de hand. Je hebt stromend water en stroom, je kunt je ‘huisje’ verwarmen of juist koelen. En: je zit na aankomst zó weer heerlijk buiten.

Verrassende ontmoetingen

Laat ik eens een praktisch voorbeeld uit een reis geven, dat ons altijd zal bijblijven. We waren met een huurcamper in Australië over de Great Ocean Road op weg naar onze overnachtingsplek: Bimbipark in Cape Otway. Ik draai de camper achteruit naast een boom. Dan stap ik uit, kijk omhoog naar de boom en zie een koalabeertje op z’n gemak op een tak zitten. Wauw! De tweede verrassing volgt als een nazaat van een Hollandse emigrant, die daar aan het werk is, ons hoort praten, want het Nederlands is voor hem herkenbaar. Hij laat zien hoe je de hier aanwezige kookaburra’s -een inheemse vogel- uit de hand kunt laten eten. Daardoor staat ons besluit staat vast: in plaats van de geplande ene nacht, blijven we hier gewoon langer. Zo midden in de natuur: dat is toch genieten?!

Vrijheid

Moustache op reis met de HeppiebuzzHet is juist die vrijheid van een camper die ons zo trekt. Je weet -althans: wij wel- vooraf welke richting je op gaat, maar onderweg kan alles anders worden. Loes is daarbij zeker van het type: ik zie wel waar ik kom. Zelf bereid ik reizen graag voor. Ik wil namelijk achteraf niet ontdekken: “Als we dáár 25km naar het westen waren gegaan, hadden we een prachtig reisdoel gehad”. Die combinatie plus het luisteren naar ervaringen en tips van anderen en het bestuderen van reisgidsen en natuurlijk hulp vanaf het internet heeft ons al in veel prachtige streken gebracht.

Een veel gehoorde vraag is logischerwijs: “Wanneer gaan we weer op reis?” 

Als het enigszins kan, nemen we daarvoor de camper. ”Het buitenland” is dan vaak het reisdoel, maar vooral voor de wat kortere uitstapjes -een tot twee weken- blijven we ook graag in Nederland om hier streken te ontdekken die we nog niet zo goed kennen. 

Klik voor onze Moustache reisverslagen op een van onderstaande foto’s.

 Mt_Robson_intro